De daily chart laat zien dat de Bitcoin-prijs nu rond de $67.900 zit, net onder de hoogste koers van 2021 van $69.138. Na het doorbreken van de dalende trendlijn, moet BTC boven het psychologische niveau van $70.000 blijven om de uptrend te hervatten. De opdracht is nu is om boven die belangrijke steun te komen.

De Relative Strength Index (RSI) staat ruim boven het gemiddelde niveau van 50, wat aangeeft dat de uptrend niet wordt bedreigd. Al met al zijn de vooruitzichten voor de Bitcoinprijs bullish, maar het moet het eerder genoemde niveau overwinnen en ombuigen naar een supportzone. Als dat lukt, zou de Bitcoinprijs gemakkelijk het volgende psychologische niveau op $80.000 kunnen bereiken. Deze beweging zou BTC op een nieuwe ATH zetten, maar het zou alleen het begin markeren van de post-halving rally, die we onderaan verder bespreken. Het uiteindelijke koersdoel op basis van onze aanname en eenvoudige extrapolatie is een zescijferig koersdoel voor Bitcoin.

Aan de andere kant, als de Bitcoinprijs er niet in slaagt om boven de $70.000 te blijven en in plaats daarvan terugkeert naar het daily supportniveau op $64.000, zou dat het eerste teken zijn van zwakke kopers. Als deze zwakte overgaat in een sell-off die BTC een weekly candle close onder $60.000 oplevert, zou dit een lower low genereren en de bullish thesis ontkrachten.

Een dergelijke ontwikkeling zou de kansen teniet doen in het voordeel van de bears en mogelijk kortetermijnhouders aantrekken om in paniek te verkopen. In dat geval zou de Bitcoinprijs de ondergrens van de weekly & monthly inefficiëntie, die zich uitstrekken van $59.005 tot $52.985, opnieuw kunnen testen.

Bitcoin on-chain data analyse

Laten we nog eens kijken naar de dynamiek van stablecoinmarkt. Voor de nieuwe mensen onder ons zijn stablecoins, bekend om hun stabiliteit omdat ze doorgaans gekoppeld zijn aan een reserve assets zoals fiat of goud, en daarom vervullen ze een cruciale functie binnen de cryptomarkt. Je kan het bekijken zoals de doller, ze bieden een soort van safe haven in tijden van hoge volatiliteit en fungeren als een brug tussen de traditionele financiële wereld en de cryptowereld op zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges.

Volgens de meest recente data is de marktkapitalisatie van stablecoins gestegen van $149,93 miljard naar $150,53 miljard over een periode van twee weken. Deze stijging van ongeveer $600 miljoen wijst op een significante inflow van nieuw kapitaal. Dit kan gezien worden als een positief signaal van toenemende vraag en vertrouwen in de markt.

Het interessante hier is dat we sinds oktober 2023 een consistente groei zien in de totale market cap van stablecoins, wat duidt op een aanhoudende interesse en liquiditeit in de cryptosector. Met slechts $12 miljard verwijderd van het hoogste punt ooit, is het mogelijk dat we binnenkort een nieuwe piek kunnen bereiken, mits de huidige trends doorzetten.

Wat zeggen de toename en afname van het aanbod?

De veranderingen in het aanbod van stablecoins geven ons inzicht in bredere markttrends. Een toename van het aanbod (aangeduid met de groene zone in de grafiek) suggereert een stijgende vraag en een influx van nieuw kapitaal, wat een bullish (opwaartse) marktconditie kan singaliseren. Aan de andere kant, een afname van het aanbod (rode zone) zou kunnen wijzen op een netto outflow van kapitaal, wat een bearish (neerwaartse) markttrend zou kunnen betekenen.

Conclusie hieruit

De  groei van de marketcap van stablecoins, samen met de gestage terugkeer van liquiditeit in de sector, bevestigt dat er niks verandert is in deze bullrun. Zoals altijd in crypto, is voorzichtigheid geboden en moet elke investeringsbeslissing worden ondersteund door grondige analyse en een goed begrip van zowel macro-economische factoren als marktspecifieke trends.

Last but not least

In dit laatste gedeelte wil ik een fascinerend inzicht delen over de adoptietrend van crypto. Het laat ons zien dat de snelheid waarmee crypto wordt overgenomen, ongeëvenaard is, zelfs vergeleken met de vroege dagen van het internet.

Hiervoor kijken we naar een grafiek die het aantal crypto wallets vergelijkt met het aantal internet IP-adressen tijdens hun respectieve adoptiefasen. Hoewel we ons bewust moeten zijn van de imperfecties in deze maatstaven—waarbij één gebruiker meerdere crypto wallets of IP-adressen kan hebben—ligt de focus op de trend zelf.

Als de huidige adoptietrend zich voortzet, zitten we tegen het einde van 2025 aan een miljard crypto-gebruikers. Deze extrapolatie is gebaseerd op de huidige groeisnelheid, die dubbel zo snel is als die van het internet. De extrapolatie suggereert tevens dat we tegen 2030 mogelijk 4 miljard crypto-gebruikers zullen bereiken, wat neerkomt op de helft van de wereldbevolking.

Indien deze trend zich doorzet, kan de totale marktwaarde van de cryptospace echt wel exploderen. Momenteel schommelt deze rond de $2,5 biljoen. Wij verwachten dat dit bedrag tegen het einde van deze cyclus kan oplopen tot $10 biljoen. Op de lange termijn ziet hij zelfs een potentieel van $100 biljoen, wat vergelijkbaar is met de huidige omvang van andere grote asset classes zoals aandelen.

En om deze post mooi af te sluiten –   De boodschap is duidelijk, de cryptoadoptie is niet alleen snel, het is ongekend, en de kansen die het biedt zijn net zo groot.

Bekijk hier onze laatste community call en vergeet ons kanaal niet te volgen 😉

Tot de volgende mensen!