Jeff Bezos verkocht recent 25 miljoen aandelen Amazon voor ruim 4,9 miljard dollar, volgens een filing bij de U.S. Securities and Exchange Commission. De oprichter en voormalig CEO van Amazon verkocht zijn aandelen voor gemiddeld 197,20 dollar per aandeel, bijna op de allerhoogste koers ooit.

Bezos heeft dit jaar al voor ongeveer 7 miljard dollar binnengehaald door de verkoop van Amazon aandelen, nadat hij in februari ook al 12 miljoen aandelen verkocht voor meer dan 2 miljard dollar. Bezos heeft nu nog zo’n 10% van de aandelen Amazon na deze grote verkopen.

Ook het management van Nvidia is fors aan het verkopen. CEO Jen-Hsun Huang verkocht de afgelopen maand (verdeeld over zeven keer) voor 270 miljoen dollar aan aandelen Nvidia, en ook andere leden van het bestuur zijn fors aan het verkopen en hebben flink ‘gecasht’.

Mark Zuckerberg, CEO van Meta Platforms, is ook aan het verkopen geslagen. Afgelopen maand verkocht hij voor bijna 150 miljoen dollar aandelen Meta. Verschillende bestuursleden van Meta deden hetzelfde voor lagere bedragen.

Meestal hebben de CEO’s van zulke bedrijven een goed gevoel voor timing. Huang kocht in september 2023 voor het laatst aandelen Nvidia, en de afgelopen tijd is hij aan het verkopen. Dit toont weliswaar niet per se aan dat we zeker aan de top zitten, maar het zijn in ieder geval sterke signalen.

Geef een reactie